Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • bagzi

    Pa vesti i nisu bearish, već upravo obrnuto. A vođeni tvojom "Drveće ne raste do neba" nalaže da budemo oprezni. Upravo iz tog razloga, što je market u zadnje vreme stalno up, navodi na pomisao da bi mogao korigirati. Pozdrav

    avatar

    05.05.2006. (09:28)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    ..."prostor slijedi uspon...callovi na sve od msfta 25 do googla 420! (Felix 03.05.2006. 22:03)" Nije trebalo dugo čekati potvrdu:)

    avatar

    05.05.2006. (10:23)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Nisam mislio niti promicati slijepi i neoprezni bullishness nego samo upozoriti na oprez glede one kupovine cistih puteva i par observacija u kojima se spominje pad Marketa!

    avatar

    05.05.2006. (10:31)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Potpuno se slažem s tobom Optionmaster,a također i taktikom zaštite sa manjom količinom puteva ako je market bullish i obrnuto.Mislim da je suvišno svaki puta to ponavljati već se podrazumijeva.Pozdrav

    avatar

    05.05.2006. (10:57)    -   -   -   -  

  • Oglo

    Mislim da je delta neutral ipak vrlo dobar pravac.

    avatar

    05.05.2006. (19:08)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Evo vec danas (Petak) explozije od preko +100 DOW_J points (barem za sada ako ralley izdrzi jos 3 sata)! Ako ste npr samo u putevima za DJ index (DIAMONDS) to bi vas jako unazadilo, npr onaj strike koji ste jucer spomenuli 114 je izgubio 50% vrijednosti od jucer do danas i trejda se samo jos oko 0.40! Da ne velimo da vrijeme za Mayske opcije polako protice, u pon moze biti ponovo mali pozitivni dan i dok se okrenete evo vas 2 strikea daleko od Moneya a razmaci su po 100 DOW_J pointa i cak iako Market i padne malo iduci tjedan, vas time-value se vec "ispuhao" i treba puno veci pomak da se vratite na pocetnu tocku ulaza (0.75 jucer?)! To je najveci problem pocetnicima kod trejdanja opcija, taj osjecaj za "ispuhivanje" vremenske vrijednosti odnosno potreba da se do neke TOCKE u cijeni dionice stigne unutar NEKOG VREMENA (osobito ako trejdate OTM strikove gdje ni ne ocekujete da udjete ITM samo pokusavate prodati opcije koje su dobile u cijeni zbog pomaka underline-a)

    avatar

    05.05.2006. (19:21)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Moje osobno iskusenje ovdje je NE "povuci okidac" i uzet profit od 1.5K u MSFTU jer sam jos oko 15-20 centi u opciji ispod svog cilja! FELIX zna moju nedoumicu : NIKAD U VIKEND SA JEDNOSTRANOM POZICIJOM! Ili prodajem MSFT danas ili uzimam puteve za zastitu! Imam jos 3 sata da se odlucim! Kako se odluciti cesto me pitate! U takvim slucajevima cesto se priupitam: ako nsam zadovljan sa ovm zaradom, sa kojim "okruglim" profitom bi danas bio zadovoljan? Ako je odgovor npr ovdje 2K (jer sad sam na oko 4.5K sa 3K ulozena) onda stavim LIMIT ORDER NA PRODAJU NA 0.5 (5k) i ako se "ispuni" do kraja dana OK, a ako ne onda ponistim naredbu 15-20min do zatvaranja i uzmem putove za iduci tjedan! Samo toliko da dobijete malo uvid u proces odluke koji mene nekad muci! Ta zarada sa kojom izadjete PRIJE dosega cilja mora biti takva da ste potpuno mirni sa odlukom cak i ako u pon se ispostavi da je vasa opcija nastavila rast (u ovom slucaju bio bih samo 1K kratak od projicirane zarade)!

    avatar

    05.05.2006. (19:40)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    I'm OUT, izbacio me broker ispunivsi moju LIMIT naredbu za prodaju callova@25 July na 0.50 levelu! Ulaz 3K izlaz 5K za 2 dana! Nisam cak ni puteve stigao ni trebao kupovati! "Zid" je ipak napravio svoje!

    avatar

    05.05.2006. (20:45)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Krejmer upravo ima svojih 5 min kao i svaki (radni) dan 30 min prije zatvaranja Marketa i vice ko nezdrav kako treba uci long prije sastanka i objave FEDSa utorak iduci tjedan! Veli da ce HEDGE FONDOVI biti svi long i overextended (na margin i sl)! Evo vidite sad, poceo se uvlaciti crv sumnje da sam MSFT poziciju prerano prodao iako drzim jos neke druge! Ako u pon malko dipne market mozda udjem ponovo u isti call za July u isckivanju Bernankeja ! pozdrav svima: "have a nice weekend!

    avatar

    05.05.2006. (21:52)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Konačno evo i mene.Pravi je užitak pogledati na današnje grafove indexa.Kaj se tiče MSFTa ne vjerujem da bi ga preko vikenda nekakva vijest mogla "lansirati" visoko odmah na otvaranju marketa.Ipak je to prilično troma dionica i samo vrlo "jake" vijesti ga u kratkom vremenu mogu podići.Stoga je i pametnije ne riskirati bez potrebe,a za repozicioniranje će biti vremena u ponedjeljak.

    avatar

    05.05.2006. (22:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...